Vi ste na stranici: Naslovna
Obavijest o raspisanim natječajima Sveučilišta u Rijeci

Obavještavamo vas da su na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci (poveznica) objavljena dva natječaja za:

1)      dodjelu stipendija za izvrsnost studentima Sveučilišta u Rijeci i

2)      dodjelu stipendija doktorandima Sveučilišta u Rijeci.

 

Prijave se podnose online, putem SharePoint portala, gdje se nalaze i upute za prijavitelje na natječaje i popratni obrasci.

Rok za dostavljanje elektroničkih prijava na natječaje je 20. prosinca 2017. godine do 12,00 sati.

  

 
nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci

 

Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a na prijedlog stručnog povjerenstva, na svojoj je 75. sjednici donio Odluku o dodjeli nagrada Zaklade za kalendarsku godinu 2016.

Ove godine dodijelit će se šest nagrada.  U kategoriji mladi znanstvenici, za područje društvenih i humanističkih znanosti nagrađena je dr. sc. Ani Gerbin s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, za biomedicinske i biotehničke znanosti dr. sc. Mateja Ožanič s Medicinskog fakulteta, a u kategoriji tehničkih i prirodnih znanosti dr. sc. Goran Mauša s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Nagrada u kategoriji znanstvenika za društvene i humanističke znanosti dodijelit će se izv. prof. dr. sc. Lari Jelenc s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, dok je nagradu za umjetnika u umjetničko-nastavničkom zvanju ponio akademski slikar Igor Eškinja s Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Red. prof. dr. sc. Jasni Krstović s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci bit će uručena nagrada za životno djelo.

Nagrade Zaklade dodjeljuju se najzaslužnijim znanstvenicima, umjetnicima i asistentima koji su iznimnim doprinosom u znanstveno - istraživačkom i nastavnom radu, te svojim djelovanjem u javnosti, u protekloj godini pridonijeli razvoju znanosti na Sveučilištu u Rijeci i unapređenju šire zajednice.

Svečana 13. dodjela godišnjih nagrada Zaklade Sveučilišta bit će održana 08. prosinca 2017. s početkom u 11 sati na rektoratu Sveučilišta, dvorana Aula Magna.

Dodjeli će prisustvovati predstavnici osnivača Zaklade, članovi akademske i lokalne zajednice, a bit će obogaćena i glazbenim izvedbama Marijane Varašanec uz pratnju Maria Šimunovića iz jazz i blues kvarteta „Once in a lifetime“Po završetku svečane dodjele nagrada bit će upriličena zdravica, te prigodni domjenak. 

 
Studentska konferencija o rodnoj dimenziji vizualnih umjetnosti

Hrvatsko udruženje za obrazovna istraživanja i Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu organiziraju

 

STUDENTSKU KONFERENCIJU O RODNOJ DIMENZIJI VIZUALNIH UMJETNOSTI

 

Datum održavanja konferencije: 25.01.2018.

Organizacija i mjesto: Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu, Ilica 85, Zagreb

Cilj konferencije: upoznati se sa studentskim interesima, istraživanjima i razmišljanjima o rodnoj dimenziji vizualnih umjetnosti, razmijeniti iskustva i steći uvide u širok raspon studentskih stavova i  vrijednosti o pitanjima roda, interpretiranih u studentskim vizualnim i teorijskim radovima.

Mogu biti predstavljena diplomska istraživanja, ali i istraživanja nastala kao slobodne i samostalne inicijative studenata umjetničkih akademija, studija dizajna i studija koji se bave medijima.  

Mogućnost sudjelovanja imaju studenti zadnje dvije godine studiranja i diplomanti.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno.       

 

Prihvaća se:

1)         Predstavljanje umjetničkih i teorijskih istraživanja o zadanoj tematici

2)         Teorijska istraživanja iz teorija umjetnosti, dizajna i medija

3)        Istraživanja u odgojno-obrazovnom sustavu

 

Pozvane sastavnice hrvatskih sveučilišta:

Umjetnička akademija u Osijeku

Umjetnička akademija u Splitu

Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci

Sveučilište u Dubrovniku (Diplomski studij Mediji)

Sveučilište Sjever (Medijski dizajn; Multimedija, oblikovanje i primjena)

Arhitektonski fakultet u Zagrebu, Studij dizajna

Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu

 

Studentske prezentacije potrebno je u formi sažetaka (250 riječi) poslati najkasnije do 1. prosinca 2017., a prezentacije poslati mailom na adresu: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript  najkasnije do 20. siječnja 2018. 

  

 
Otvorene prijave za inovativne edukacije i radionice Realizatora 2017

 

U sklopu druge edicije sveučilišnog case study natjecanja Realizator 2017., Zaklada Sveučilišta u Rijeci i znanstveno tehnologijski park Step Ri, organizirali su niz edukativnih radionica i treninga koji će pomoći natjecateljima u izradi rješenja poslovnog slučaja. S obzirom na to da su edukacije primjenjive i u širem kontekstu, sudjelovanje je otvoreno za sve studente i studentice Sveučilišta u Rijeci.

Tips and tricks za pripremu i pisanje poslovnih rješenja
17. studenog od 16.30 do 18.30h
Predavač: Neven Tamarut, mag. oec., MBA

Vrlo praktična radionica tijekom koje ćete naučiti kako definirati problem, analizirati situaciju, ponuditi odgovor, razraditi ideju, te konačno, usvojiti formu pisanja poslovnih rješenja.

Rok prijave: 15. studenog 2017.

Skok u DOP: Kako razviti društveno odgovorni projekt?
17. studenog od 16.30 do 18.30h
Predavačice: izv. prof. dr. sc. Iva Rinčić, ravnateljica Zaklade Sveučilišta i Andrea Laurić, mag.nov., suradnica za razvojne projekte Zaklade Sveučilišta

Društveno odgovorno poslovanje (DOP) odnosi se na način na koji organizacije upravljaju svojim poslovnim procesima kako bi ostvarile pozitivan učinak na društvo i okoliš. Društveno odgovorno poslovanje je područje koje se sve brže razvija i postaje uobičajena praksa uglednih tvrtki. Na edukaciji ćete steći više informacija o DOP-u, ali i konkretne tehnike i metode za razvijanje društveno odgovornih projekata.

Rok prijave: 15. studenog 2017.

Generiranje poslovnih ideja: Tehnike & alati
20. studenog od 10 do 13h
Predavač: Neven Tamarut, mag. oec., MBA

Na seminaru polaznici će se upoznati s različitim tehnikama generiranja ideja i njihovom primjenom na konkretnim primjerima. Polaznici će imati prilike čuti o dostupnim izvorima poslovnih ideja, o različitim pristupima u razvoju poslovnih ideja i oblicima zaštite rezultata razvijenih ideja. U nastavku, prezentirat će se individualne i grupne tehnike, a svaki polaznik će moći predložiti svoj konkretni problem za koji bi želio čuti moguća rješenja kao rezultat zajedničke kreativnosti. Drugi dio seminara se provodi u formi radionica.

Rok prijave: 17. studenog 2017.

Inovacija proizvoda i usluga
29.studenog od 17 – 19h
Predavač: Boris Golob, mag. ing.

Besplatne novine, taksi vožnja za 12 kuna, avionske karte po cijeni autobusnih, pekari bez brašna, banke bez šaltera… nastali su inovacijom poslovnih modela, proizvoda ili usluga. Stvaranje novih načina povezivanja ljudi, zarađivanja i zadovoljavanja kupaca, jest poluga inoviranja koja će odrediti 21. stoljeće. U sklopu edukacije bit će prezentirane najnovije spoznaje o poslovnim modelima, postupcima koncipiranja inovacija te njihovoj uspješnoj provedbi u praksi.

Rok prijave: 27. studenog 2017.

Edukativni modul Realizatora 2017. održava se u zgradi Step Ri-a (Radmile Matejčić 10, Kampus), a prijaviti se možete OVDJE. Sve dodatne informacije dostupne su na mrežnim stranicama Zaklade Sveučilišta u Rijeci.

  

 
SVEČANA PROMOCIJA PRVOSTUPNIKA i MAGISTARA 2017. GODINE

Svečana promocija prvostupnika i magistara  Akademije primijenjenih umjetnosti održat će se u utorak,  12. prosinca  2017., u Rektoratu Sveučilišta u Rijeci (Aula Magna), Trg braće Mažuranića 10.

 

Raspored promocija:

10:00 sati – PRVOSTUPNICI

11:00 sati – MAGISTRI

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 46 - 50 od 414
 
 
 
© 2005 – 2018 APURI