Vi ste na stranici: Naslovna
Info

Proslavu dana Akademije obogatili smo kompozicijama elektronskog glazbenika Ive Vičića AREXX

Nekoliko podataka o autoru:
Početkom 90-ih i techno revolucijom počinje djelovati kao DJ.
Istodobno je prisutan u produkciji elektronske glazbe i surađuje s glazbenicima elektronske glazbe.Godine suradnje u produkciji elektronske glazbe rezultirale su stvaranjem vlastite glazbe, te osobnim stilom i prepoznatljivim zvukom.

Sredinom 90-ih počinje koristiti slogan „extraterrestrial disc jockey“ dajući prepoznatljivost svojem dj radu, gradeći vlastiti dj stil i zvuk koji se može ukratko opisati kao hi-tech ambient techno i edge techno stil, dance-floor karaktera, što ga uglavnom slijedi tijekom godina rada i dj nastupa u mnogim klubovima.

2000. godine pojavljuje se kao jedan je od inicijatora glazbene emisije „Priključak“ na HRT Radiju Rijeci (http://www.myspace.com/prikljucak) - edukativne, sveobuhvatne i vjerojatno najprogresivnije emisije o elektronskoj glazbi ikad emitiranoj u Republici Hrvatskoj.
2002. godine u okviru emisije „Priključak“ pokreće, uređuje i vodi glazbenu rubriku o dj kulturi i tzv. dj „mix tapeovima“ pod nazivom „Art of Mixing“ (http://www.myspace.com/artofmixingmusic) koja je tijekom godina ugostila niz glazbenika i dj-eva iz zemlje i inozemstva predstavljajući ih i prezentirajući njihov rad.
U 2006. godini „Art of Mixing“ prelazi u samostalnu glazbenu emisiju i u tom obliku je emitiran do 2009. godine.

Danas, osim vlastite glazbene produkcije koju izdaje za razne glazbene etikete, proizvodi i namjensku glazbu (za CARNet, Festival znanosti, razni DVD dokumentarci...).
Uz studijski rad, strastveni je „field recording“ snimatelj, odnosno terenski snimatelj zvukova iz prirode i svakodnevnog životnog okruženja, zvukova što ih koristi bilo u vlastitoj glazbenoj produkciji ili upotpunjujući svoju arhivu autentičnih sampleova i soundscapeova. Time svakako predstavlja nezaobilazni fonografski izvor autentičnih „field“ snimki zvukova u svom gradu i šire, a sve u globalnom trendu arhiviranja snimki zvukova pojedinih područja planeta Zemlje datiranih u vremenu, zvukova našeg svakodnevnog okruženja, zvučnih otisaka sačuvanih za budućnost.

01 L'ombra
02 Shades
03 Tales from Rječina EP
04 Summer Stream
05 The Field
06 Cumulus Nimbus

written and produced by AREXX (Ivo Vičić)

http://soundcloud.com/arexx-music
http://soundcloud.com/ivo-vicic 
Info
pozivnica-izlozba-2012.jpg Povodom Dana Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci pozivamo Vas u četvrtak, 6. prosinca 2012. u 12,00 sati na svečano otvorenje izložbe i dodjelu Nagrade Akademije za najuspješniju studenticu ili studenta u protekloj godini.
 
Info

Tekst najave: *Dokumentarni filmovi studenata Akademije primijenjenih umjetnosti u Art Kinu Croatia* U srijedu 5.prosinca 2012. u 20 sati u Art kinu Croatia u Rijeci održat će se projekcija kratkih dokumentarnih filmova *Venecijanska veza *realiziranih u sklopu "Hidden Live(r)s of Venice on Video" (HiLoVV) projekta mobilnosti Erasmus (Intensive Programs) studenata/ica i mentora/ica s tri partnerske institucije: Visoka škola za umjetnost Sveučilišta u Novoj Gorici, Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci i Instituta za suvremenu umjetnost, Arhitekturu i Medije Tehničkog sveučilišta u Grazu. Omnibus šest kratkih dokumentarnih filmova o Veneciji *Venetian Connection (Venecijanska veza)*, prikazan je do sada u Ljubljani, Veneciji, Grazu, Udinama, Motovunu i Poreču.

Opširnije...
 
Natječaj za izložbu GraficaRi

Produžen rok za prijavu na Natječaj za izložbu GraficaRi Likovna manifestacija GraficaRi projekt je nedavno diplomiranih studentica Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci u suradnji s Akademijom primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci i Muzejom moderne i suvremene umjetnosti Rijeka. Projekt je pokrenut s ciljem povezivanja mladih afirmiranih i neafirmiranih umjetnika i studenata koji se bave grafičkim medijem, odnosno predstavljanja grafičke umjetnosti široj javnosti kroz tradicionalni i suvremeni pristup. Pozivaju se svi mladi umjetnici i studenti grafike da se prijave na natječaj za skupnu izložbu GraficaRi koja će se održati u Rijeci u siječnju 2013.godine u galeriji Mali salon, Korzo 24, 51000 Rijeka.

PRIJAVNICA

IZLOZBA GRAFICARI PRAVILNIK

TEKST NATJEČAJA


 
Predlaganje kandidata za dodjelu nagrade

 Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci za najuspješnijeg studenta/ studenticu

Pozivani su svi nastavnici Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci da predlože uspješne studente za  Nagradu Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci za najuspješnijeg studenta/ studenticu.

Za Nagradu Akademije natječu se studenti preddiplomskih i diplomskih studija Likovne pedagogije i Primijenjenih umjetnosti, s najmanjim prosjekom ocjena 4,0 tijekom studija na prijedlog njihovih nastavnika.

Ispunjeni obrasci trebaju biti dostavljeni u prostoriji prodekana (br. 14, prizemno), zajedno s radovima najkasnije do ponedjeljka, 26 studenog, do 12 sati.

OBRAZAC


 

 
«« Početak « Prethodna 81 82 83 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 401 - 405 od 414
 
 
 
© 2005 – 2018 APURI