Vi ste na stranici: Naslovna
otvorena izložba

Trenutno je postavljena i otvorena izložba ispred dekanata:

Studentske grafike i crteži arhive Katedre za grafiku iz perioda 1997- 2005.

Ovo je prva u seriji izložbi povodom 50. obljetnice sustavnog visokoškolskog obrazovanja u području likovnih umjetnosti u Rijeci pa tako i riječke Akademije primijenjenih umjetnosti. Akademija je osnovana 1963. godine i djelovala je pod različitim nazivima: kao Odsjek za likovni odgoj i likovne umjetnosti, Odsjek za likovnu kulturu i Odsjek za likovne umjetnosti. Sve te preteče kvalitetno su doprinijele stvaranju četverogodišnjeg studija pri Pedagoškom fakultetu pa potom na Filozofskom fakultetu. 2005. konačno je i osnovana samostalna ustanova koja danas obrazuje podjednako likovne pedagoge i umjetnike koji djeluju u području likovnih i primijenjenih umjetnosti. Od osnutka na ovoj je ustanovi diplomiralo više od 1000 studenata.


Akademija posjeduje bogatu arhivu studentskih grafika koje sustavno čuva od 1981. Obljetnica je povod da se široj javnosti predstave izabrani radovi studenata nastali pod mentorstvom red. prof. Maje Franković i to u periodu od 1997. do 2005. godine. Biti će izloženi radovi Barbare Argentin, Barbare Batričević, Rajmonda Cindrića, Sabine Fatović, Helene Labus, Irene Mijatović, Nastasje Miletić, Lorene Miočić, Kristine Kalčić, Marine Pacenti, Ane Pavičić, Petre Radosavljević, Ive Štefanac, Biljane Težak, Jelene Vadanjel, Božene Vincek i Ane Vivoda.

Izložba ostaje otvorena do 10. ožujka 2013. svakim radnim danom od 10 do 18 sati.

 

 

 
ADRIART - PREDSTAVLJANJE MOBILNIH RADIONICA

adria.jpg

 

 

Pozivaju se studenti viših godina na predstavljanje mobilnih radionica unutar projekta

ADRIART, u srijedu 30.01.2013. sa početkom u 10 sati, u učionici 14 na trećem katu.

 


 

 
Natječaj

VI SPLITGRAPHIC 2013
Međunarodni grafički bijenale 2013
Rok za prijavu je 01. lipanj 2013.
http://www.splitgraphic.hr/hr/

 

Natječaj rezidencijalnog programa Rijksakademie/De Ateliers za 2014
Rok za prijavu je 01. veljače 2013.

application call


 
 
Nastupno predavanje

Na temelju čl. 14. Statuta Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, a u skladu s čl. 2. Odluke Rektorskog zbora o obliku i načinu provedbe nastupnog predavanja za izbor u znanstveno-nastavna zvanja, umjetničko-nastavna i nastavna zvanja (NN 129/05), te čl. 25 st.1. Pravilnika o postupku izbora nastavnika, znanstvenika i suradnika u zvanja i na odgovarajuća radna mjesta na Sveučilištu u Rijeci, v.d. dekana Akademije donosi slijedeću

O D L U K U

I. Na prijedlog Stručnog povjerenstva za ocjenu nastupnog predavanja, imenovanog u sastavu red. prof. Ksenija Mogin, izv. prof. Mauro Stipanov i doc. Damir Stojnić, u postupku prvog izbora u (naslovno) umjetničko-nastavno zvanje docent u umjetničkom području, polje likovne umjetnosti, grana slikarstvo, održat će nastupno predavanje pred nastavnicima i studentima Akademije dana 22. siječnja 2013. godine u predavaonici Bauhaus (suteren) pristupnici


ALAN ALEBIĆ u 12,00 sati na temu

Oprimjerivanje nastave iz slikarstva suvremenom performans praksom

 

ANTONIA ČAČIĆ u 13,00 sati na temu

Diskursi suvremenog slikarstva

II. Nastupno predavanje ocjenjuje Stručno povjerenstvo iz t.I. ove odluke, a obvezatna je nazočnost nastavnika (najmanje pet članova Vijeća Akademije) i studenata. 
Prijava tema diplomskih radova

Nakon obavljenih konzultacija s Povjerenstvom za teme diplomskih radova (doc. Matejčić, doc. Eškinja i doc. Gudac) i mentorima, mole se studenti diplomskih studija da korigirane teme diplomskih radova dostave u Studentsku službu prije sjednice Vijeća, odnosno najkasnije do ponedjeljka, 21.01.2013. Samo one teme koje su korigirane i predane u Studentsku službu, na za to predviđenim obrascima, bit će prihvaćene na Vijeću.

Studentima koji to ne učine u predviđenom roku, neće biti odobrene teme diplomskih radova.


 

 
«« Početak « Prethodna 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 391 - 395 od 414
 
 
 
© 2005 – 2018 APURI