Vi ste na stranici: Naslovna
Javni poziv za dodjelu potpora programa "Solidarnost" Fonda "Aleksandar Abramov"
Sveučilište u Rijeci raspisuje Javni poziv za dodjelu potpora programa "Solidarnost" Fonda "Aleksandar Abramov". 

Potpore programa "Solidarnost" Fonda "Aleksandar Abramov" namijenjene su redovitim studentima Sveučilišta u Rijeci slabijeg imovinskog sta​​nja za pokriće participacije u troškovima studija u prethodnoj, 2016./2017. akademskoj godini i kao potpora studentima zbog izrazito slabog socio-ekonomskog statusa.


​Pravo prijave na Javni poziv imaju:

studenti državljani RH/EU i državljani trećih zemalja kojima je izdano rješenje o stalnom boravku u RH i u 2017./2018. ak. god. imaju status redovitog studenta preddiplomskog ili diplomskog ili integriranog (preddiplomskog i diplomskog) sveučilišnog studija ili preddiplomskog stručnog ili specijalističkog diplomskog stručnog studija Sveučilišta u Rijeci ili njegovih sastavnica te  
 • zadovoljavaju socijalni kriterij što znači da ukupni prosječni mjesečni prihodi svih članova zajedničkog kućanstva u 2017. godini ne smiju prelaziti prihodovni mjesečni cenzus utvrđen člankom 8. stavak 2.  Pravilnika o raspodjeli sredstava Sveučilišta u Rijeci iz Fonda "Aleksandar Abramov", p.t. od 22. prosinca 2017. godine,
 • u 2016./2017. ak. god. su ostvarili najmanje 18 ECTS-a (kriterij vrijedi samo za studente viših godina studija). 

Studenti podnose prijavu na Javni poziv: 
 • (A) - za pokriće participacije u troškovima studija koju je student uplatio u prethodnoj 2016./2017. ak. god. ili 
 • (B) - za financijsku potporu zbog izrazito slabog socio-ekonomskog statusa, teškog zdravstvenog stanja ili drugih razloga.  

Krajnji rok za podnošenje online prijave na Javni poziv je srijeda, 7. veljače 2018. do 12:00 sati.
Obrazac IZK (Obrazac izjave o članovima zajedničkog kućanstva)
Obrazac I (Obrazac izjave o stipendijama)
 

Upute za online prijavu

Preporučujemo da pri online prijavi koristite Internet Explorer preglednik.  
 • SharePoint portalu se pristupa klikom na POVEZNICU uz upisivanje vlastitog elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHR (adresa e-pošte povezana s uniri korisničkim imenom npr.: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript ). Napominjemo da korisničko ime mora imati nastavak "uniri.hr", a ne "student.uniri.hr". U slučaju da kandidat nije u mogućnosti pristupiti SharePoint portalu upisivanjem svojih AAI@EduHR korisničkih podataka, molimo da se obavezno javi LDAP administratoru na matičnom visokom učilištu. Popis LDAP administratora i kontakti.  
 • Prijava na natječaj pokreće se klikom na riječ "PRIJAVA" zatim „nova stavka“. Nakon otvaranja "nove stavke" preporučujemo da isprintate prazan obrazac što će Vam omogućiti lakše praćenje uputa i popunjavanje pojedinih stavki obrasca.  
 • Dokumente koje prilažete molimo da imenujte na način da na početku upišete svoje prezime i ime, npr. "Peric_Pero_dopis", "Peric_Pero_izjava". Dva priložena dokumenta ne smiju imati isti naziv. Naziv dokumenta ne smije započeti ili završiti točkom niti sadržavati uzastopne točke ili sljedeće znakove - " # % & * : > < /  \ { | }.
 • Dokumente je potrebno skenirati, a ne fotografirati. Dokumente koji imaju više stranica potrebno je skenirati kao jedan PDF dokument.
 • Kako biste izbjegli poteškoće pri ispunjavanju prijave i učitavanju dokumenata, preporučujemo da najprije ispunite tekstualni dio prijave (pazeći da ispunite svako obvezno polje - označeno zvjezdicom) te prijavu spremite (klik na "Spremi"). Zatim ponovno uđite u prijavu klikom na svoje prezime te opcijom "Uredi stavku" priložite dokument po dokument ponavljajući postupak spremanja nakon učitavanja svakog dokumenta. 
 • Dokumente (imenovane prema uputama) prilažete odabirom opcija "Uređivanje"/"Priloži datoteku"/"Odaberi datoteku"/ "U redu".  Svi priloženi dokumenti moraju Vam biti vidljivi na dnu prijavnog obrasca pod naslovom "Privitci" pa molimo da ih svakako provjerite. 
 • Vaša prijava bit će sačuvana kada ispunite sva obavezna polja označena zvjezdicom. Nakon toga je možete mijenjati i dopunjavati  ali preporučujemo da to učinite najkasnije dan prije isteka prijavnog roka zbog mogućih problema s Internet vezom ili dr.  
Za nejasnoće i dodatne informacije u vezi natječaja molimo da se javite na adresu e-pošte: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript .
 


 
 
OBAVIJEST STUDENTIMA 3. GODINE PREDDIPLOMSKIH STUDIJA

Studenti 3. Godine preddiplomskih studija dužni su izvršiti prijavu mentora završnog rada do 26. Siječnja 2018.
Potpisani obrazac za prijavu mentora predaje se u studentsku službu.
Obrazac za prijavu podiže se u studentskoj službi.

  

 
Uvodna radionica za znanstvenike i studente: Implementacija superračunalnog sustava Bura u istraživa

Centar za napredno računanje i modeliranje održati će uvodnu radionicu pod nazivom „Implementacija superračunalnog sustava Bura u istraživanju i znanosti“. Radionica je dio Interreg InnoHPC EU projekta čiji je cilj između ostalog učiniti superračunalnu infrastrukturu dostupnijom znanstvenicima i studentima, kako bi se šira grupa upoznala sa načinom i mogućnosti korištenja superračunalnog sustava Bura. Ovom radionicom znanstvenici i studenti, zainteresirani sudionici saznati će načine korištenja superračunala kao sredstva za razvoj znanosti i istraživanja.

 

Radionica bit će održana 19. prosinca 2017. godine. u zgradi Sveučilišnih odjela na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.

 

Zainteresirani znanstvenici i studenti zamoljeni su da se registriraju za sudjelovanje na radionici. Registraciju je moguće obaviti ispunjavanjem prijavnog obrasca na web stranici Centra (http://cnrm.uniri.hr/radionica-bura/) ili na email na adresu centra Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript .

 

Zbog ograničenog broja radnih mjesta i potrebe rezervacije adekvatne prostorije molimo Vas da registraciju obavite u što skorije vrijeme.

  

 
Obavijest o raspisanim natječajima Sveučilišta u Rijeci

Obavještavamo vas da su na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci (poveznica) objavljena dva natječaja za:

1)      dodjelu stipendija za izvrsnost studentima Sveučilišta u Rijeci i

2)      dodjelu stipendija doktorandima Sveučilišta u Rijeci.

 

Prijave se podnose online, putem SharePoint portala, gdje se nalaze i upute za prijavitelje na natječaje i popratni obrasci.

Rok za dostavljanje elektroničkih prijava na natječaje je 20. prosinca 2017. godine do 12,00 sati.

  

 
nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci

 

Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a na prijedlog stručnog povjerenstva, na svojoj je 75. sjednici donio Odluku o dodjeli nagrada Zaklade za kalendarsku godinu 2016.

Ove godine dodijelit će se šest nagrada.  U kategoriji mladi znanstvenici, za područje društvenih i humanističkih znanosti nagrađena je dr. sc. Ani Gerbin s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, za biomedicinske i biotehničke znanosti dr. sc. Mateja Ožanič s Medicinskog fakulteta, a u kategoriji tehničkih i prirodnih znanosti dr. sc. Goran Mauša s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Nagrada u kategoriji znanstvenika za društvene i humanističke znanosti dodijelit će se izv. prof. dr. sc. Lari Jelenc s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, dok je nagradu za umjetnika u umjetničko-nastavničkom zvanju ponio akademski slikar Igor Eškinja s Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Red. prof. dr. sc. Jasni Krstović s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci bit će uručena nagrada za životno djelo.

Nagrade Zaklade dodjeljuju se najzaslužnijim znanstvenicima, umjetnicima i asistentima koji su iznimnim doprinosom u znanstveno - istraživačkom i nastavnom radu, te svojim djelovanjem u javnosti, u protekloj godini pridonijeli razvoju znanosti na Sveučilištu u Rijeci i unapređenju šire zajednice.

Svečana 13. dodjela godišnjih nagrada Zaklade Sveučilišta bit će održana 08. prosinca 2017. s početkom u 11 sati na rektoratu Sveučilišta, dvorana Aula Magna.

Dodjeli će prisustvovati predstavnici osnivača Zaklade, članovi akademske i lokalne zajednice, a bit će obogaćena i glazbenim izvedbama Marijane Varašanec uz pratnju Maria Šimunovića iz jazz i blues kvarteta „Once in a lifetime“Po završetku svečane dodjele nagrada bit će upriličena zdravica, te prigodni domjenak. 

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 31 - 35 od 402
 
 
 
© 2005 – 2018 APURI